Vacature: ondernemende (kleuter)leerkracht

2EF7C508 3F1C 4B07 932F 2038E9729887

 

Wie wil onze kleuters helpen hun draken te temmen en hun natuur te veredelen?
Wie gidst ze door hun droomtijd en leert ze de songlines naar het goede leven?

Oosterwoldschool Sofia is een school in de natuur van de vernieuwende wijk Almere Oosterwold. Wij staan voor gezondmakend en levend onderwijs gebaseerd op de antroposofie. We zijn een particuliere school die kiest voor kleine klassen en op de ontwikkelingsfasen afgestemd onderwijs. In september 2017 zijn we gestart en na de zomer verwachten we rond de 15 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar.

Per half augustus zijn we op zoek naar een

ondernemende (kleuter)leerkracht

Profiel
Je bent gediplomeerd leerkracht (vrije school en kleuteronderwijs zijn een pré). Je voelt je geroepen een optimale natuurlijke omgeving te scheppen voor kinderen om zich te ontwikkelen en wil je vak graag als ondernemer uitvoeren. Je wilt en kunt de school verder vormgeven en laten groeien zowel in kwaliteit als in kwantiteit. Dit betekent dat je enthousiast, toegewijd, betrouwbaar en verantwoordelijk bent. Je maakt van nature verbinding en biedt stabiliteit en continuïteit.
Je bent in staat om op een liefdevolle manier het (kleuter)onderwijs vorm te geven. Dit doe je in mede-ondernemerschap met de onderbouwleerkracht en in lijn met de visie van de school. Hierbij is levende mensenliefde en mensenkennis richting gevend voor jou als mens en als leerkracht. Je biedt de kinderen een veilige, warme natuurverbonden plek en doet dit met liefdevolle aandacht, lichtheid en plezier.
Je hebt affiniteit met de natuur en bent op z’n minst nieuwsgierig naar natuurreligie, boskleuterscholen, de (pre-historische) mensheidsontwikkeling, (oer-)ambachten en gemeenschapsvorming. Je hebt de wil gezamenlijk te doen en te ontwikkelen wat nodig is voor de kinderen en de school.

Wat we bieden
Oosterwoldschool Sofia biedt een gezonde en inspirerende werkplek en een unieke kans om jezelf en de kinderen tot ontwikkeling te brengen. We hebben een prachtige plek in de natuur, kleine klassen, zeer betrokken ouders en de leerkrachten zijn echt eigenaar van het onderwijs. Je krijgt de kans om mee te bouwen aan deze vernieuwende school en je passie voor gezondmakend onderwijs ten volle tot uitvoering te brengen.
We zoeken iemand die zich als ondernemer met de school wil verbinden en vier dagen in de week in de klas staat (maandag t/m donderdag, vrijdag zijn de kinderen vrij). Als ondernemer is je inkomen mede afhankelijk van de ontwikkeling van de school. Ieder jaar wordt een onderwijsbegroting opgesteld in overleg met de ouders. Hierbij is het uitgangspunt dat het voor alle partijen ‘gezond’ moet zijn.

Enthousiast geworden?
Stuur je motivatie en cv uiterlijk 12 juni 2020 naar info@oosterwoldschoolsofia.nl.
Voor vragen en informatie bel je 06-26688577 of mail je naar bovenstaand e-mailadres.

Vertel het verder!