Wie wil onze kinderen helpen hun draken te temmen en hun natuur te veredelen?

Wie gidst ze door hun droomtijd en leert ze de songlines naar het goede leven?

Oosterwoldschool Sofia is een school in de natuur van de vernieuwende wijk Almere Oosterwold. Wij staan voor gezondmakend en levend onderwijs gebaseerd op de antroposofie. We zijn een groeiende staatsvrije school die kiest voor kleine klassen van 15 kinderen en op de ontwikkelingsfasen afgestemd onderwijs. In september 2017 zijn we gestart en we hebben nu 18 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar.
We zijn bezig met plannen om een eigen schoolgebouw met 4 klassen te gaan bouwen. Over 3 jaar zullen we dan een school met 60 kinderen zijn.

We zijn per 1 augustus 2021 op zoek naar een

2 ondernemende onderbouw leerkrachten

Profiel

Je bent een ervaren leerkracht die de vrijeschool pabo heeft afgerond. Je voelt je geroepen een optimale natuurlijke omgeving te scheppen voor kinderen om zich te ontwikkelen en wil je vak graag ondernemend uitvoeren. Je wilt en kunt de school verder vormgeven en laten groeien zowel in kwaliteit als in kwantiteit. Dit betekent dat je enthousiast, toegewijd, betrouwbaar en verantwoordelijk bent. Je maakt van nature verbinding en biedt stabiliteit en continuïteit.
Je bent in staat om op een liefdevolle en zelfstandige manier het onderwijs vorm te geven. Dit doe je in medeondernemerschap met het pedagogisch team en in lijn met de visie van de school. Je biedt de kinderen een veilige, warme natuurverbonden plek en doet dit met liefdevolle aandacht, lichtheid en plezier.
Je hebt affiniteit met de natuur en bent nieuwsgierig naar natuurreligie, bosscholen, de antroposofische menskunde, (oer-)ambachten en gemeenschapsvorming. Je hebt de wil om gezamenlijk te ontwikkelen wat nodig is voor de kinderen en de school.

Wat we bieden

Oosterwoldschool Sofia biedt een gezonde en inspirerende werkplek en een unieke kans om jezelf en de kinderen tot ontwikkeling te brengen. We hebben een prachtige plek in de natuur, kleine klassen, zeer betrokken ouders en de leerkrachten zijn echt vrij om het onderwijs naar eigen inzicht vorm te geven. Je krijgt de kans om mee te bouwen aan deze vernieuwende school en je passie voor gezondmakend onderwijs ten volle tot vorm en uitvoering te brengen. Je wordt als leerkracht maat in een maatschap en bent daarmee eigenaar van de inhoud van de school. De ouders zijn verenigd in een coöperatie en maken het fysiek en organisatorisch voor de leerkrachten mogelijk vrij hun vak uit te oefenen. 

We zoeken iemand die zich als ondernemer met de school wil verbinden en vier dagen in de week in de klas staat (maandag t/m donderdag, vrijdag zijn de kinderen vrij). We hebben een kleuterklas en de vacatures zijn voor klas 1/2 en 4/5. Als ondernemer is je inkomen mede afhankelijk van de ontwikkeling van de school. Ieder jaar wordt een onderwijsbegroting opgesteld in overleg met de ouders. Hierbij is het uitgangspunt dat het voor alle partijen financieel ‘gezond’ moet zijn.

Wil jij deze vernieuwende impuls meehelpen te verwezenlijken? 

Stuur je motivatie en cv uiterlijk 27 mei 2021 naar info@oosterwoldschoolsofia.nl.

Voor vragen en informatie bel je 06-26688577 of mail je naar bovenstaand e-mailadres.

Vertel het verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *