Juf Suus

Hoi! Mijn naam is Suus en ik wil je wat vertellen over mezelf. Ik begon aan de deeltijd Vrije School Pabo in Leiden toen ik 23 jaar was. Dit was na een studie culturele antropologie, een fietsreis door Afrika en flinke verdwaaldheid rondom de vraag wat ik nou eigenlijk wilde gaan doen. Standvastig verzekerde ik al mijn vrienden en familie dat ik heus niet voor de klas zou gaan, echt niet, en al helemaal niet voor zo’n grote klas op een normale school. Néé. Ik zou wel zoiets als een kinderkunstatelier op gaan zetten na dit diploma.

De nieuwsgierigheid naar alternatieven in onderwijs was groot en zo kwam ik terecht bij een stage op de De Werfklas, ook een staatsvrije vrije school. Toen ik mijn diploma bijna op zak had, belde mijn vriendin Janneke (nu mijn collega) of ik interesse had om op een klein schooltje te komen werken, in de natuur, opgezet door ouders. Samen met haar een kleuterklasje draaien… Mijn hart riep ongekend hard ‘ja’! En zie hier, op het moment van schrijven ben ik inmiddels 27 jaar en draai ik de kleuterklas van Sofia.

 Ik hou van verbinden met de aarde, de natuur, de seizoenen, verhalen en sprookjes, ik hou van ambachten, creëren, muziek en eerbied voor het leven voelen. En dit mag ik allemaal vormgeven in mijn werk. Sterker nog, de kinderen genieten er minstens zo veel van als ik doe. 

Juf Suus