Over ons

Juf Wendy

Ruim 46 jaar geleden ben ik geboren en getogen in Haarlem. Na mijn vrije schoolloopbaan ( van kleuterklas tot en met eindexamen) koos ik ervoor om ergotherapie te studeren. Ik heb langere tijd als ergotherapeut gewerkt met volwassenen met een fysieke beperking. Totdat ik rond mijn dertigste ... (klik om verder te lezen)

Juf Janneke1 (1)

Juf Janneke

Mijn naam is Janneke en sinds twee jaar werkzaam op de Oosterwoldschool Sofia school. Ik behaalde mijn Pabo diploma in 2011 (Instituut Theo Thijssen) samen met mijn minor Liberal Arts & Science van de Vrije Hogeschool en certificaat voor Jenaplan onderwijs. Ik wilde nu de wereld zien en ik ging op reis. (klik om verder te lezen)

Juf Suus

Hoi! Mijn naam is Suus en ik wil je wat vertellen over mezelf. Ik begon aan de deeltijd Vrije School Pabo in Leiden toen ik 23 jaar was. Dit was na een studie culturele antropologie, een fietsreis door Afrika... (klik om verder te lezen)

Renee

Ik ben Renee, 12 jaar geleden werd ik moeder. Ik werkte toen zelf als juf in het speciaal onderwijs en merkte steeds meer hoe het schoolsysteem negatieve invloed had op het welzijn van de kinderen, dat was niet... (klik om verder te lezen)

Organisatie

De school zijn we samen. De leerkrachten dragen als zelfstandigen de pedagogische (door)ontwikkeling van de school. De ouders zorgen voor de noodzakelijke ondersteuning opdat de leerkrachten zich kunnen richten op het onderwijs. Uitgangspunt hierbij is dat ieder zijn eigen initiatieven en kwaliteiten mag inbrengen, ten dienste van het geheel. Hierbij staan de visie en het schoolplan centraal en wordt deze uitgewerkt naar de praktijk.

Betrokken ouders die in werkgroepen deelnemen werken op basis van (eigen) initiatief en raadpleging. De initiatiefnemer neemt verantwoordelijkheid over het initiatief en het te nemen besluit op basis van raadpleging van ten minste de eigen werkgroep. Zo waarborgen we dat iedereen in zijn/haar kracht blijft staan en initiatieven tot bloei kunnen komen in verbinding met de bron van de school.

Als schoolgemeenschap blijven we in onze organisatiestructuur en besluitvorming een lerende organisatie, precies zoals wij onze kinderen ook willen voorleven.

 

 

Onze Partners