Juf Janneke

Januari 2024:
Ruim 46 jaar geleden ben ik geboren en getogen in Haarlem. Na mijn vrije schoolloopbaan ( van kleuterklas tot en met eindexamen) koos ik ervoor om ergotherapie te studeren. Ik heb langere tijd als ergotherapeut gewerkt met volwassenen met een fysieke beperking.

Totdat ik rond mijn dertigste me afvroeg of dit het wel was…..én ik tot de conclusie kwam dat ik werk wilde doen vanuit mijn hart in plaats van vanuit mijn hoofd.

Een vierjarige massageopleiding was de opstap naar het besluit om de Vrije school Pabo te gaan; want als leerkracht kon ik mijn missie volbrengen, namelijk “kinderen in verbinding brengen met zichzelf én de buitenwereld”.

Vlak na mijn afstuderen ben ik als kleuterjuf gaan werken op de Vrije School Leidsche Rijn (Utrecht).

Ik heb daar de fijne kneepjes van het vak geleerd in een groeiende organisatie en steeds voller wordende klassen.

Tegelijkertijd bouwde ik mijn huis in Almere Oosterwold en zag ik op afstand de Oosterwoldschool Sofia groeien en ontwikkelen. 7 Jaar later is mijn huis klaar en was ik er klaar voor om me “thuis in Oosterwold” te verbinden aan de Oosterwoldschool Sofia.

Nu ik half jaar bezig ben, geniet ik van de kleinschaligheid, het gebouw, de natuur om ons heen, de betrokkenheid van ouders, de liefde én de vrijheid waarmee ik op de Oosterwoldschool Sofia mag zijn. Mijn hart is vervuld omdat ik mijn “moeder liefde” aan de kinderen mag geven. Door samen met de kleuters liedjes te zingen, brood te bakken, jaarfeesten en verjaardagen te vieren, te schilderen, te bijenwassen, buiten te spelen in het bos en plezier te hebben tijdens het vrije spel kunnen de kinderen hun eigen fysieke lichaam ombouwen tot” thuis”.

Juf Wendy